Ranskalainen suklaakakku

Kirjoitin vähän aikaa sitten leipomastani ranskalaisesta suklaakakusta. Reseptin löysin Kokatessa roiskuu -blogista, joka taas oli löytänyt sen Helsingin Sanomista. Ohje oli helppo ja hyvä. Pinta jäi tosin minulla molemmissa kakuissa kuivaksi. Ehkä olisi pitänyt laittaa folio kakun päälle loppuvaiheessa, tai sitten pinnan pitikin olla sellainen. Kakun kuitenkin kuuluu läsähtää keskeltä ja se jää myös kosteaksi sisältä. Kehuja sateli kakun mausta erityisesti miespuolisilta kollegoilta.  


Ranskalainen suklaakakku (gluteeniton, maidoton, munaton)

200 g voita (Käytin maidotonta Sunnuntai-leivontamargariinia.)
200 g suklaata (70%) (Käytin Pandan tummaa suklaata, joka saattaa sisältää maitoproteiinia ja suklaaprosentti on pienempi. Muitakin merkkejä varmasti on - maidottomat kertokaa! Täysin maidotonta tummaa suklaata olisi löytynyt pienemmistä putiikeista.)

5 keltuaista
5 valkuaista
1,5 dl fariinisokeria
1,5 dl kidesokeria 

1. Sulata voi ja suklaa.
2. Vatkaa keltuaiset ja fariinisokeri vaahdoksi.
3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää kidesokeri valkuaisvaahtoon vähitellen vatkaten.
4. Sekoita voi-suklaaseos keltuaisvaahtoon.
5. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto joukkoon.
6. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele vuoka hyvin pohjaa myöten. 
7. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin toiseksi alimmalla ritilällä 40-50 minuuttia.

Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa. Tarjoa vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.



Ja sitten herkuttelemaan!

Kommentit